About

Je bent ondernemer, barst van de ambitie en wilt een koffiebar starten, maar ook een lunchroom én een winkel vol eigentijdse kunst mét voldoende ruimte voor workshops. Dan zit er maar één ding op: Kowalski!

“We noemen het een koffiebar en comfortstore”, zegt Quinda Vader met een glimlach. Samen met Sabine Muller is zij de drijvende kracht achter Kowalski. Je kunt bij ons terecht voor een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch, maar ook voor eigentijdse kunst en design. Niet te serieus hoor; Kowalski zit vol humor en knipogen. Vind je de stoel waar je op zit mooi? Hij is te koop, zoals praktisch alles in de winkel te koop is. Dat kunnen zowel nieuwe als tweedehands spullen zijn.”

Kowalski heeft twee ingangen en is zowel via het Fnidsen als via het Luttik Oudorp bereikbaar. “Dat maakt dit pand heel bijzonder”, vindt Sabine. “Aan de grachtzijde hebben onze gasten een prachtig uitzicht op de monumentale binnenstad. We willen aan de kade een bel hangen waarmee we ook gasten op het water kunnen bedienen. Wat dacht je van een ijsje of goed gevulde picknickmand? In Kowalski staat van alles op de kaart. Van Portugese pasteitjes tot Brabantse worstenbroodjes. Het gaat van heel exotisch naar oer-Hollands.”

P.s. (Bijna) alle producten en spullen zijn te koop